Pages

Thursday, December 30, 2010




SHE BETTER HOLD HIM TIGHT
GIVE HIM ALL HER LOVE
LOOK IN THOSE BEAUTIFUL EYES
AND KNOW SHE'S LUCKY



Tuesday, December 28, 2010

Merepek!


Perbualan yang merepek akan terjadi,
bila dah 'lama' tak chatting
apa-apa pun. terima kasih :)


Him: oi busuk. ade beruk kim salam
Her: uit masam. siapa beruk bertuah uh? kah3
Him: entahla. xpe2. sesuai. die busuk cam awk
Her: eake? mekasih eh. 
Him: sesame..
Her: kim salam kat beruk comel tuh blek
Him: eeeee..
Her: wek! awk crikla babun. babun pun masam. macam awak
Him: ewww
Her: awwww
Him: awwwwwwww
Her: erk? nyah.
Him: awk start
Her: ehhhh. saje je. nampak comel. sayalah.
Him: ouh tidak
Her: betulkan
Him: tidak
Her: pegi mandilah awak. masam sampai sini
Him: tu bau busuk awk. wat2 tak perasan lak. hehe
Her: hello!
Him: hello.
Her: saya pakai cologne. tak mainlah busuk ni
Him: pakai lah ape pn. awk gak busuk
Her: apa? awak masam? taulah. takyah cakap
Him: aik? nak saya ejakan?
Her: saya bukan 5tahun la awak. awak salah orang ni
Him: taw pon. abis, sal tak reti bace? huhu
Her: tak reti baca? heelo. bukan awak ke yang cakap tadi. awak ngaku awak masam. lupa ni ;)
Him: adeii..
Her: sakit apa? kesian awak..

Perbualan pun terhenti akibat masalah teknikal

Conclusionnya, janganlah jarang-jarang chatting.
Nanti jadi tak betul. ;)


Monday, December 27, 2010

Men I Adore


THE GUYS I DO ADORE

Zac Efron

Chris Pine

Aaron Aziz

Fernando Torres (he's a bit special) ;)

Jun Matsumoto

 Remy Ishak 

Lee Min Ho

Johnny Depp


p/s: the women? later! ahaha



Saturday, December 25, 2010

Sweet~



there's a text from a lovely person
who care about me
maybe not that much
but i know he do

"ok, jangan stress sangat.
It will make your face,
cuteless :) 
good night.."


sweet right? yeah I know.
he knew what to say
when this kind of difficult situation
happens to his friend
well
at least he makes me smile
even for a second



p/s: thanx awak :))


Friday, December 24, 2010

:)


yes!
i'm in a miserable situation
my day become severe
my minutes full with tears
my mind has mixed up

but
there are some person
who did care a lot to me
even they don't know the real situation is
and i do appreciate them
really thankful

Kakak
Adik
Kak Finas
Atik


p/s: thanx a lot my dear :)




Thursday, December 23, 2010

Akan Berubah


mulai dari ketika ini
bermula dari beberapa jam lagi
semuanya akan berubah
semua yang ditakuti akan terjadi
semua yang tidak diingini tetap akan terjadi

selama mana waktu berputar
selama mana jarum berdetik
selama itu hati kian berdetak
jantung kan sentiasa laju berdegup
dan sentiasa mengeluhkan nafas kebimbangan
keluhan ketakutan

selepas saat itu datang
mungkin tiada lagi kemesraan
mungkin tiada lagi kelembutan
mungkin tiada lagi kegembiraan

tetapi diredhakan juga
kerna ini yang telah kupilih
biarkan begini
dari terus dihimpit rasa bersalah
dari terus dihantui rasa berdosa


p/s: semuanya pasti hilang. yang kutakuti. pasti akan datang

Wednesday, December 22, 2010

Out to Library


setelah sekian lama mencari tarikh untuk keluar study kat library, akhirnya tarikh 22 Disember pun dipilih sebagai hari keluar untuk tahun ni. bukan senang nak pilih tarikh. kejap saya lah yang busy, kejap kawan lah yang busy. tapi hari ini, alhamdulillah, semua tak busy, yeah! janji tunggu kat library around pukul 10, dan saya sampai library pukul 10.30. power kan? ;)

sampai je library, kawan pun dah lama sampai. tapi yang malunya,saya tak tahu macam mana nak simpan beg kat situ. bukan apa,sebelum ni takde pulak sistem kunci beg dalam lokar,kali ini kena pulak. dahlah kena panggil kawan tuh suruh tolongkan macam mana nak letak beg. wahaha. malu seumur hidup rasanya,tapi maintain cool. hehe. so bila masuk library, mulalah buat latihan apa yang patut,sambil berborak. beberapa minit kemudian, dua orang kawan saya yang lain pun datang. Keding dan Budak Comel. sambung lagi buat kerja masing-masing + berborak. ahaha. tapi rasanya macam lebih banyak borak je. ah lantaklah, bukan selalu kan? dan fungsi saya keluar ke library pun bermula, mengajar kawan saya Bahasa Melayu. alah, tak ajar banyak pun, sikit-sikit je. selebihnya apa? borak. ahaha

agak-agak dah masing-masing perut berkeroncong, kitorang pun start bergerak ke Terminal, nak isi perut. susahkan bila 4 kepala kena pikir apa nak makan. nak pilih kedai makan pun kemain lah lama. last-last makan kat KFC, atas kehendak kawan saya, plus saya pun sebenarnya dah lama tak makan KFC. makan je dah 2jam. ahahaha. makan borak makan borak kot. mana tak sampai 2jam. habis je makan,kitorang rayau Term. saja jalan-jalan. dah puasa jalan-jalan, balik balik ke library. yakin je nak sambung nak study. tapi sudahnya tak jadi. lepas makan kot,mestilah ngantuk kan. yang sorang ni, si keding  kejap jalan-jalan. yang sorang ni pulak yang budak comel kejap baringkan kepala atas meja,kejap lukis-lukis. saya? sambunglah buat latihan Pengajian Perniagaan yang tak siap tu. sambil berborak-borak dengan kawan saya, SNAM nama panggilannya. ahaha. borak dan borak, kawan saya yang keding tu pun nak balik. lalu hujan dan petir pun menyusul di luar library. kawan saya yang budak comel ni dah pakat nak balik. saya pun ikut je. SNAM sempat bagi bagi saya keychain gitar, sebagai tanda kitorang keluar buat kali kedua. Terima kasih. sweet~

kitorang pun balik lebih kurang pukul 3 lah kot. dan saya kena tunggu kat luar library sorang-sorang. waa! tak suka sebenarnya. apa-apa pun, thanks sangat-sangat untuk semua kawan saya yang sudi keluar bersama.

thanks awak. =)

p/s: insyaAllah kita keluar lagi next year okey ;)

Tuesday, December 21, 2010

Untuk Awak!



saya dapat tahu
tapi saya tak tahulah betul ke tak
awak yang dia maksudkan
tapi saya rasa macam awak je yang dia maksudkan
BETRAYED
itu yang dia tulis
mungkin untuk awak
mungkin untuk orang lain
tapi tak mustahil kalau awak yang dia maksudkan
sebab awak pun dah beberapa kali buat dia macam tu
kalau betullah dia maksudkan awak
kenapa? kenapa awak?
kenapa awak selalu buat dia macam tu?
kenapa awak suka kecewakan dia?
kenapa awak suka lukakan hati dia?
apa salahnya dia?
dan apa pulak betulnya awak?
dari dulu lagi awak buat macam tu pada dia.
ya! memang saya tahu. awak tak boleh nak sorok lagi
saya tahu beberapa perkara tentang awak
awak memang kan?
saya tahu awak cantik. awak ayu. FLAWLESS!
tapi awak tak patut buat macam ni
sampai hati awak
awak tak kasihankan dia ke hah?
dah berapa kali dah awak buat dia macam ni
dia sedih awak
dia kecewa
awak tak nampak ke tu semua?
dulu awak pernah bagitau saya
awak tak kesah tentang perangai dia
dan awak nak terima dia seadanya
jadi? terimalah dia seadanya
kenapa awak nak kecewakan dia kalau betul dia pernah buat salah pada awak.
kalau betul perangai dia membuatkan awak tak puas hati
terima jelah
awak sendiri pernah cakap dengan saya awak tak kesah kan?
mana janji awak pada saya?
saya taknak tuduh awak dengan perkara yang tak sepatutnya
tapi daripada apa yang saya boleh nampak
tentang awak yang selalu buat dia macamni
saya boleh klasifaikan awak
sebagai penipu
dan pemusnah kebahagiaan orang
saya doakan satu je untuk awak
moga awak berubah
dan jugak
moga awak takkan dapat lukakan hati dia lagi
kalau awak tak berubah jugak
tolong jangan dekat dengan dia lagi
saya taknak dia merana lagi
kerana punca yang sama
AWAK!

p/s: saya tak sempurna. tapi saya tetap mahu lihat kegembiraan orang lain
walaupun saya tak mampu memberikan kebahagiaan itu kepadanya


Port Dickson


pada hari selasa
mulakan perjalanan ke port dickson
sampai hotel dalam lingkungan pukul 2 lebih
check in di tingkat3 bilik no 13
lepak- lepak kejap sebab parents dengan abang pergi merayau port dickson
cari kedai makan paling best lah kot
lepas solat asar terus terjun laut ;)
best!
sebab tahun lepas tertunda, tak dapat pergi
tahun ni dapat pergi lagi. hehe
lepas maghrib pulak, it''s dinner time
kami menuju ke kedai ikan bakar
suprise!
sangatlah ramai orang yang makan kat situ
serius ramai! lama betul menunggu
overall dish, boleh tahan lah
ingatkan balik dari dinner, nak lepak kat tepi pantai
tapi hujan lah pulak. 
tak boleh menyanyi dengan gitar. sedih jer~ 
so balik bilik, apa lagi?
lepak depan tv jelah jawabnya

next day,agak lambat sikit mandi laut
daripada tahun-tahun sebelum ni
sebab apa?
sebab ombak besar sangat
mak tak bagi turun
agak-agak dah lama tunggu
barulah turun pergi mandi
hahaha. ombak tetap besar jugak
tapi tulah yang bestnya
main apa?
main kejar ombak. muahaha
best gila. datang je ombak besar
terus kena lipat. syok!!

serius. dah banyak tahun pergi bercuti kat sini pun
kali ini yang paling best
credits to my mum and dad :)

Sunday, December 19, 2010

She's so beautiful.



she's so beautiful
like an angel
like a princess

she's so beautiful
like the flowers
like those butterflies

she's so beautiful
as the sun shine
as the stars blink

she's so beautiful
she is beautiful
she is the beautiful

SHE IS THE BEAUTY

and i'm just no one to her

SHE IS LUCKY!


p/s: i love myself :)


Friday, December 17, 2010

Bowling akhirnya~


tengah sibuk study, tiba-tiba je abang request
"jom main bowling. lama tak main dah"
ouh dear! memang lama gila kot tak pergi main
adalah dalam 2tahun dah tak sentuh bola bowling
so kitorang pun set je.
lepas zuhur, terus jalan.
abang ajak main kat parckson.
tak kesah pun sebenarnya main kat mana-mana.
masa nak pergi ambik kasut
kebetulan abang kaunter tuh good looking pulak.
apa lagi!
kakak dengan adik tak habis habis cakap pasal dia.
adui. tapi tak sempat pulak nak snap gambar abang tuh :)

 pengumuman. saya guna bola 8 je okey. :)

p/s: sekali lagi abang request nak tengok wayang. abang! set je ;)

Thursday, December 16, 2010

For you! :)



p/s: didatangkan khas untuk awak. Enjoy! :)

Tuesday, December 14, 2010

Etika Bercinta. Wuu!


saya tahu
orang yang bercinta memang mengalami fasa yang paling bahagia dalam hidup mereka
saya tahu
orang yang bercinta ialah orang yang sering berada dalam dunia fantasinya
tapikan
saya tak pernah bercinta
tapi saya pun tahu
apa yang okey dan apa yang tak okey dalam percintaan
bahasa apa nak pakai
panggilan apa nak guna
waktu bila nak berjumpa
pukul berapa nak bergayut

ini tidak
ada manusia yang bercinta sampai melampau-lampau
over!
contohnya....

1. tahulah bila tak berjumpa depan mata,rindu pun mulalah rasa. kalau nak call sebab rindu tu,memang lah tak salah. tapi kalau dah sepanjang masa asyik call je, tak ke rimas namanya. yang tengah bercinta tu memanglah tak rimas,suka adalah,tapi orang sekeliling yang rimas. dah tu,call bukan kira masa langsung, tengah makan pun nak call,tengah kemas rumah pun nak call,tengah kerja pun nak call. agaknya tengah mandi pun kalau boleh nak call jugaknya. kenapa tak tengah tidur berdengkur pun,call sekali. barulah nama cinta sejati agaknya kot.

2. tau sangatlah,bila dah bercinta, status kononnya pun dah bertukar,so automatically panggilan nama pun kena tukarlah jugak kot. panggilan abang dengan sayang tu mungkin biasalah kot,takdelah jadi hal sangat. yang geli sampai nak muntah berdarahnya, nama panggilan nak baby-bee, mama-papa. apakah? dah besar panjang pun nak panggil baby ke? budak 2tahun pun malu orang panggil dia baby. mama-papa? hello,dah kahwin ke? ke dah tak sabar-sabar sangat nak kahwin? agak-agaklah. orang yang dah kahwin tu pun, kena tunggu dapat anak baru nak bahasakan mama-papa. adui! geli gila kot.

3. mungkin bila orang tengah bercinta ni,orang sekeliling dia pun dia dah tak kesah dah kot. hormat pun dah hilang. logik akal pun dah jarang-jarang pakai. boleh je kalau nak main message kat phone,okey je kalau nak call tanya khabar. tapi takdelah sampai tengah bercuti dengan keluarga pun asyik bergayut. pakcik makcik! tengah bercuti dengan keluarga okey. bercuti! boleh lagi nak bergayut? tak pun, tengah bersembang dengan dengan makcik pakcik saudara ni, boleh lagi tangan tu sibuk main texting. apa ni? tolonglah kawan. fikir lebih sikit boleh tak? hormatlah orang sikit.

4. ya, saya paham. orang yang bercinta ni memang kalau boleh nak orang lain tau yang dia tengah bercinta. suka benar kalau kawan-kawan dapat tahu,dengan siapa dia tengah bercinta. tapikan,tak perlulah semua gambar yang dikongsi dekat laman sosial terdiri daripada gambar dengan kekasih awak tu. dah macam kekasih awak tu adalah segala-galanya, melebihi mak-ayah, adik-beradik dan kawan-kawan mahupun sepupu sepapat. waraslah sikit. siapa yang besarkan korang? siapa yang tanggung makan minum pakai tempat tinggal korang? siapa yang membesar dengan korang sejak kecil? main masak-masak, pondok-pondok masa kecil dulu? dah lupa dah? memanglah. lupa pulak. cinta itu buta. memang dah tak nampak agaknya siapa orang-orang yang lebih penting dalah hidup

5. lagi satu. perlu ke menunjukkan kemesraan korang di laman sosial yang umumnya pasti akan diketahui oleh seluruh rakyat jelata di dunia ni? perlu ke pamerkan panggilan sayang,baby,manja,rindu,cinta dan apa-apa yang menggelikan tu kat laman sosial? hello. semua baca kot apa yang korang tulis. tak malu ke? apa pulak pandangan makcik-pakcik,cikgu-cikgu mahupun mak-ayah korang bila baca benda-benda tu yang datangnya daripada korang? again! think logically,wisely!

p/s: mungkin saya yang berfikiran kolot. tak tahu etika bercinta.
takpe. saya memang kolot, sebab belum lagi masuk alam bercinta ni. :)


Monday, December 13, 2010

Missing my Darling



currently missing my friends
my old friends
i know it's hard to see them again
sit down and have a long chat
missing them too much somehow make me become too sad
i wonder if i can see them again
God! please grant my wish

MY SECONDARY SCHOOL
nurshahira ahwani
siti nazirah 
ros amalina
nurul amirah syazana
munyrah
mawaddah 
amalina
afifah
mardhiah

MY PRIMARY SCHOOL
zafirah
ardeena
syed
syafiq
afiq
yasmin
amirah norman
amirah onn
rafah


p/s: tak suka rasa rindu-rindu. nanti hati tak tenang. jiwa pun sakit :)

Sunday, December 12, 2010

Love Animals, People.



if terrorist can be madly in love with the animals

why not we, the normal being human?

people, please!
animals do have their rights in this world
they too need foods and fondling
as what we get everyday

Saturday, December 11, 2010

Amazed your eyes guys!




p/s: amazed enough? so let's wait for another pics! :)

Wanita Idaman Lelaki

This post might be useful to all the gurls out there who wish to be a good girlfriend or wife.
Not much,just  few of facts about us. whink whink (^_*)


1. Jadi pendengar setia
Lelaki suka wanita menjadi pendengar setia dan tidak suka kaum hawa yang suka membangkang.

2. Tarikan derapan kasut
Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.

3. Jangan bersolek tebal
Lelaki tidak suka jika anda memakai alat solek terlalu tebal.

4. Ingat hari pentingnya
Mengetahui bila hari lahirnya antara resipi penting yang perlu diketahui. Berbuatlah sesuatu untuk hari pentingnya itu.

5. Hormatinya
Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.

6. Jangan terlalu kebudak-budakan
Bersikap matang dalam tutur kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.

7. Agresif
Lelaki suka sikap wanita yang agresif.

8. Jangan terlalu seronok
Jangan terlalu seronok ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama.

9. Jangan ganas

Jangan terlalu bersikap kelelakian dan ganas dalam pergaulan.

10. Jangan terlalu baik
Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan sempurna.

11. Jangan perasan
Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.

12.Sikap sederhana
Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.

13. Sikap keibuan
Bersikap keibuan adalah antara petua yang perlu dititikberatkan.

14. Lemah-lembut
Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.

15. Sensitif
Ketahuilah mereka adalah golongan yang terlalu sensitif dan sukakan kelembutan apatah lagi daripada seorang gadis.

16. Kenali dirinya
Kenali siapa dirinya yang sebenar sebelum anda memulakan langkah untuk memikat.

17. Jaga kecantikan
Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah anda dipenuhi jerawat batu!

18. Gaya kemas
Aset penting bagi anda untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah yang kemas.

19. Jangan kuno
Jangan bersikap terlalu kuno.

20. Sering tanya khabar
Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu supaya tali persahabatan anda dengannya tidak putus begitu saja. Mungkin suatu hari nanti sikap anda yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.

21. Jujur dalam tingkah laku
Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran penting tetapi kecerdikan, kejujuran serta tingkah laku yang bersopan-santun.

22. Suka yang beragama
Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu anda tidaklah perlu terlalu alim.

23. Tidak mudah dipermainkan
Menunjukkan bahawa anda bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan selain tidak terlalu merengek dan mengada-ngada.

24. Jangan tunjuk lemah
Jangan tunjukkan kelemahan anda ketika berada di samping lelaki yang anda minati.

25. Tunjuk matang
Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.

26.Suka dimanja
Yang paling penting, lelaki suka dimanja dengan belaian dan kata-kata romantik.


p/s: semoga semua ciri-ciri di atas menjadi milik anda. Enjoy!

Thursday, December 9, 2010

Lets Choose!


CINTA ORANG INDONESIA

akan menunggu bekas kekasihnya yang bercinta dengan orang lain. 
berjanji dan bersumpah untuk menunggu hingga ke akhir hayatnya.
menurut segala kehendak bekas kekasihnya kerara itulah lambang cinta suci baginya
meratap dan menangisi kepergian bekas kekasih dan menyalahkan diri sendiri

CINTA ORANG BARAT

pasrah dengan ketiadaan jodoh antara mereka.
berazam memulakan hidup baru tanpa kekasih
mencuba menjadi lebih baik bagi insan istimewa akan datang
tabah dan kuat menghadapi hari-hari tanpa insan tersayang yang tidak lagi mencintai


Jadi? Cinta yang manakah menjadi pilihan anda? Cinta sejati yang tidak menjanjikan kebahagiaan dan sia-sia, atau cinta lama yang ditinggalkan dan mencari cinta sejati dan tulus? 

YOUR CHOICE!


Tuesday, December 7, 2010

Penipu dan Penyamar :)

perkara yang paling saya tak suka ialah menipu.
orang yang paling saya tak suka ialah orang yang menyamar
saya okey kalau awak buat baik dengan saya
saya boleh jadi 10 KALI GANDA LEBIH BAIK daripada awak bila dengan awak
tapi kalau awak tak buat baik dengan saya
saya tak boleh jadi 10 kali ganda lebih jahat daripada awak
sebab tak nak awak dapat dosa
so apa saya buat? saya tak kan layan awak lagi.
LAYAK LAH KAN! awak yang mintak saya buat macam tu

ini adalah perbualan antara saya dengan si penipu dan penyamar.
kepada orang berkenaan, maaf kalau awak marah dan tak sangka saya post pasal ni
awak yang mula dulu. dan saya memang betul-betul geram

him: Assalamualaikum,saudari apa kabar?shat..skg wat apa?
me: wasalam. ni spe?
him: Ni Fazrul, dkt plkn dulu, igt lagi tak? tgh buat ape?
me: oh ingat2 :) nak gi shopping dgn couzie jap.
him: oh igt lagi rupanya ea... bagus3.... skrg kat kl lagi ke?
me: ha? bila sy ckp sy kat kl?
him: sy tau la...Yuni form 6 kat mana?
me: awk stalker ke? sory for my words.
him: eh manade... tak baik ckp mcm tu... ish
me: sory2 i didnt mean it. okay well, i gtg. nak shopping jap okay? :)
him: okay, salam..

next three hours...

me: awk ni, ***** ke? (***** ialah nama org yang tak perlu diberitahu)
him: kalau ***** kenapa?? rindu ke??
me: merepek nya awk ni. sokay la
him: ni Fazrul la.... Yuni sek kat sri ampangan kan?
me: saya tak layan org tak dikenali. plus a stalker like you. sory for the mean words.
him: tadi kata kenal..... hmmmmm...............
me: sorry tak kenal, saya salah.

beberapa minit kemudian, dia call dan rupa rupanya yang menyamar itu adalah kawan saya. Saya pun macam malas nak layan sebab saya geram. Dan ini adalah mesej yang dia MAMPU bagi selepas apa yang dia buat selama ini.

him: salam, ayuni marah ke?? org mintak maaf ea, kalau mrh...... org cuma gurau je... sory ye :)

dan balasanya? saya tak layan dia langsung. SERVES YOU RIGHT

p/s: kalau tak nak diri dilayan seperti orang asing, jangan jadi orang asing dengan kawan sendiri.
just be yourself la. you're matured already. takkan itu pun nak ajar kan? :)

Friday, December 3, 2010

Thursday, December 2, 2010


1st November 2010
going Port Dickson after Zuhur
make some sandwiches
bring some fast foods
got our guitar with us too
have a sweet time together
walk around the beach
go back home before 6 p.m


i love my family..


Wednesday, December 1, 2010

I'm back!

L.A.M.A.
S.U.D.A.H.
T.A.K.
P.O.S.T.
B.E.N.D.A.
B.A.H.A.R.U

yes! sangat lama dah tak post benda baharu. tak ada idea kot. habis pikir dah sebenarnya. nak kata tak ada perkara yang menarik berlaku sepanjang cuti, ada je sebenarnya. tak adalah bercuti pergi tidur-tidur kat hotel macam dulu, cuma jalan jalan dan jalan lagi. nama pun jalan-jalan kan, sudah semestinya penat. tapi best jugak. macam-macam benda baharu belajar. kalau tak pergi jalan-jalan,duduk kat rumah lah jawabnya. dan buat apa? siapkan nota mana yang berlompong lagi. banyaknya masya Allah. nasiblah kan, siapa suruh tangguh tangguh kerja. ahahaha


 MAHA, Serdang. 29112010


haritu, rasa gembira sangat dapat pergi tengok wayang. maklumlah,kali terakhir tengok wayang pun dengan kawan dulu, cerita Lagenda Budak Setan. itulah yang terakhir. dan haritu tak sangka betul my abang ajak pergi tengok Harry Potter and the Deathly Hallows. AWESOME! sangat best. erm,sebenarnya boleh tahanlah. cuma tak sabar-sabar nak tengok yang second part punya. sangatlah lama nak tunggu next April. haish! dan yang lagi nak tambah bestnya, my kakak pulak belanja tengok wayang lagi. wah lahai! heaven sangat lah tu rasanya. jadi me dengan adik pun tengoklah cerita Rapunzel A Tangled Tale. sangatlah comelnya Rapunzel tu. Eugine pun boleh tahan macho. tergelak-gelak tengok cerita tu. bukan apa,kelakar sebab terdengar wayang tu riuh dengan gelak tawa kanak-kanak. so bad,saya sesat kat wayang tu. ahahaaha!  
credits to my abang and my kakak. love much from me =)

apa lagi nak cakap? ouh sudah lupa. my friend yang sorang ni dah mula tanya-tanya,bila nak ajarkan dia Bahasa Melayu. oh dear, almost lupa pasal tu. maaflah kawan,bukan sengaja lupa,cuma cuti ni agak sibuk,jadi hal-hal lain memang tak ada dalam fikiran. takpe-takpe,sebagai balasan atas keterlupaan saya, saya akan tetap cari hari untuk kita belajar sama-sama ya. i will. just wait for that day to come. tapi jangalah bila saya dah tetapkan tarikhnya,awak pulak tak boleh datang. memang lah cannot go kan. hehehe

sebenar-benarnya,saya sangatlah merindukan kawan-kawan saya. HANNA. HAJAR. NORA. IQLIMA. AIDA. EKIN. ROSE. DILA. FITRI. AKMAL. FARHAN. kawan-kawan yang sangat buat saya jadi happy. lama kan sebulan setengah ni? bagi saya sangat lama. hemm... i miss you guys a thousand lah. what to do?

p/s: nak sangat jumpa yang tersayang yang dah lama tak jumpa. =)