Pages

Tuesday, December 7, 2010

Penipu dan Penyamar :)

perkara yang paling saya tak suka ialah menipu.
orang yang paling saya tak suka ialah orang yang menyamar
saya okey kalau awak buat baik dengan saya
saya boleh jadi 10 KALI GANDA LEBIH BAIK daripada awak bila dengan awak
tapi kalau awak tak buat baik dengan saya
saya tak boleh jadi 10 kali ganda lebih jahat daripada awak
sebab tak nak awak dapat dosa
so apa saya buat? saya tak kan layan awak lagi.
LAYAK LAH KAN! awak yang mintak saya buat macam tu

ini adalah perbualan antara saya dengan si penipu dan penyamar.
kepada orang berkenaan, maaf kalau awak marah dan tak sangka saya post pasal ni
awak yang mula dulu. dan saya memang betul-betul geram

him: Assalamualaikum,saudari apa kabar?shat..skg wat apa?
me: wasalam. ni spe?
him: Ni Fazrul, dkt plkn dulu, igt lagi tak? tgh buat ape?
me: oh ingat2 :) nak gi shopping dgn couzie jap.
him: oh igt lagi rupanya ea... bagus3.... skrg kat kl lagi ke?
me: ha? bila sy ckp sy kat kl?
him: sy tau la...Yuni form 6 kat mana?
me: awk stalker ke? sory for my words.
him: eh manade... tak baik ckp mcm tu... ish
me: sory2 i didnt mean it. okay well, i gtg. nak shopping jap okay? :)
him: okay, salam..

next three hours...

me: awk ni, ***** ke? (***** ialah nama org yang tak perlu diberitahu)
him: kalau ***** kenapa?? rindu ke??
me: merepek nya awk ni. sokay la
him: ni Fazrul la.... Yuni sek kat sri ampangan kan?
me: saya tak layan org tak dikenali. plus a stalker like you. sory for the mean words.
him: tadi kata kenal..... hmmmmm...............
me: sorry tak kenal, saya salah.

beberapa minit kemudian, dia call dan rupa rupanya yang menyamar itu adalah kawan saya. Saya pun macam malas nak layan sebab saya geram. Dan ini adalah mesej yang dia MAMPU bagi selepas apa yang dia buat selama ini.

him: salam, ayuni marah ke?? org mintak maaf ea, kalau mrh...... org cuma gurau je... sory ye :)

dan balasanya? saya tak layan dia langsung. SERVES YOU RIGHT

p/s: kalau tak nak diri dilayan seperti orang asing, jangan jadi orang asing dengan kawan sendiri.
just be yourself la. you're matured already. takkan itu pun nak ajar kan? :)

4 comments:

  1. hahaha..org nk gwau dgn ko pun berslh..
    tp kwn ko tu pun 1..
    nk gwau pun,wat gwau biasa sdah..ni nk wat gwau yg mnktkn org lak..mamat

    ReplyDelete
  2. tau pun. aku tak kesah nak bergurau
    tapi bukan dengan cara menyamar and menipu aku semua.
    and i hate that the most! argh!

    ReplyDelete
  3. ceh2,,ayat ko"menipu aku semua"..
    ayt2 tauching..haha..mamat

    ReplyDelete