Pages

Sunday, January 30, 2011

Shopping with Darlings

hari Jumaat haritu, keluar shopping dengan Hanna and Nora. shopping barang-barang kelas, bukan shopping baju, kasut or sewaktu dengannya. Nora jemput pukul 3 then jemput Hanna pulak. ingatkan nak shopping kat Giant Senawang je. tapi lupa pulak kena beli kertas-kertas warna sekali. so pergila kedai Saudagar Kertas, area Terminal 1. agak-agak dah jumpa kertas-kertas warna yang best, jumpa sekali board untuk buat jadual waktu, kitorang pun berlalu ke Giant Senawang pulak. aim? nak beli perhiasan for Chinese New Year pulak.

sebenarnya lah kan, kitorang takdelah beria-ria sangat mula-mulanya masa nak hias kelas. tapi ada satu kes yang menyakitkan hati dan menggeramkan jiwa dan raga *eceh ayat* yang membuatkan darah kitorang membuak-buak nak hias kelas bagi cantik. apa kes dia? later lah i story k.

then kitorang pun pergi Taipan. Nora park sebelah Pearl Haya. dalam hati rasa macam nak singgah je kedai yang popular dalam kalangan cikgu-cikgu kat sekolah, tapi bila pikir tujuan kitorang keluar ni,bantut kan jelah niat tu dulu ye yuni. so, straight pergi kedai RM2. carik-carik lah apa-apa barang yang patut. si Hanna pulak tak habis-habis nak carik penyepit pembersih tingkap dia. okeylah Hanna. kami turutkan kemahuan anda. at last! jumpa pun. gembira lah tuh Hanna. kitorang beli penyepit tuh, baldi kecik, bunga palsu comel untuk hiasan meja. erm. apa lagi eh? lupa pulak. hah! kitorang nak beli penyepit langsir. tapi takde pulak. so kitorang pun terus masuk Giant and menuju ke kedai Living Cabin

kat Living Cabin, borong babe! hahaha. beli perhiasan pintu kelas, gambar rabbit comel dengan hiasan-hiasan merah. pastu carik pulak tanglung-tanglung. comel giler!! rasa macam nak beli semua je tanglung tuh, tapi bila pikir bajet tak banyak, beli je apa yang mampu. wuuu.. pastu terpikir pulak yang langsir kitorang takde penyepit, so kena carik ribbon lah kan, boleh jugak apa. so kitorang beli ribbon merah. baik punya! dah satu kelas warna merah. kita lawan kelas sebelah! YEAH! P.U.A.S H.A.T.I A.K.U D.E.N.G.A.N B.U.D.A.K I.T.U. HAHAHAHA!

so isnin nih, jom ramai-ramai stay after kelas, kita buat decor bersama Melati. ahak! kita kasi cantik kita punya kelas, kita kasi merah kita punya kelas, kita kasi meriah kita punya kelas.



arnab yang comel


the red lanterns




p/s: to that girl, terima kasih sebab membuat cerita mengarut tuh, tercabar jugak kitorang nak MENANDINGI korang. Get ready with the battle! :)


3 comments: