Pages

Sunday, February 27, 2011

Thanks Mak for Remind Me

while washing the dishes and try the fastest way to clean up the mess in the sink, mak said this to me.

mak: how are you with him?

me: with whom?

mak: *tuut*

me: what's wrong with him? 

mak: do you have any feeling towards him?

me: what do you mean?

mak: yelah. do you like him?

me: ahah! what? (so surprise and have a big laugh like I cant believe she would say like that)

mak: I just wanna know. do you like him or not

me: hem. I don't know. why?

mak: I can tell that you like him. I can see that you do. You're being jealous when you told me about the girl who tried to tackle him.

me: maakkk.. haha. 

Adik interrupted and said "yes she is"

mak: see? so do you yuni?

me: hem. sort of. (started to blush)

mak: it's okay to like him or having feelings towards him. ( I tried to interrup)

me: but I dont wanna think about it. I try not to have that feeling anymore

mak: than it would be the best way. I dont say that you cant like someone. but for your age, it's quite too early for that thing to think about.

me: I know. even some of my friends, their mother have agreed with their choices to like someone, for me, it's kind of early for that.

mak: yes. that's true. for your age frankly is okay to start having feeling towards boys, but I still afraid for you. I dont want you to mess up your mind with things like this. I dont want that thing to affect your study. after your STPM, than it's okay for you. I can give my bless for you to do that. like anyone who you think good for you and nice to me and ayah. if you like *tuut*, than please dont take it too serious. or you might disappointed one day. just go with the flow. kalau betul dia yuni punya, dia akan bersungguh-sungguh. kita jangan terlalu sayang sangat dengan sesorang. takut tak jadi. please dont take it too serious. faham tak?

me: I do. thanks mak. I try not to have feeling towards him. I want to focus in my study. 


But I dont think that I'm ready for that thing when I study in universities. I'm not ready enough.



p/s: don't take it too serious. just go with the flow. note that ayuni!

p/p/s: and I dont think that he likes me too. so stop your feeling now! ngeh! :D

Tiru-Meniru


Orang pernah cakap, meniru benda yang baik untuk kita menjadi lebih baik, memanglah baik. Meniru di sini bermaksud mengikut cara dan bentuk sesuatu perkara yang baik supaya kita boleh memperbaik diri kita. Itu memang dibolehkan. Tapi kan. Ada beberapa perkara meniru yang saya tak suka. Menjengkelkan. Meniru di sini membawa maksud ingin menjadi seperti seseorang yang ditiru tu agar setanding dengan orang tu dan dipandang megah oleh orang lain.


1. meniru gaya fesyen orang lain.
Orang macam ni, dia suka tiru gaya penampilan orang lain. Contohnya. Orang pakai baju merah. Dia pun nak pakai baju merah. Orang guna pencil box besar, dia pun nak pakai pencil box besar. Orang pakai beg macam handbag, dia pun nak pakai beg macam handbag. Apa niat dia nak tiru-tiru orang punya gaya eh? So that kalau ada boy ni suka kat gurl yang pakai bag macam handbag, dia pun nak boy tadi suka kat dia jugak, so dia kena pakai bag macam handbag jugak. Macam tu? Kelakar lah!

2. meniru gaya percakapan dan tulisan orang lain.
Orang macam ni, dia suka tiru macam mana orang lain bercakap, macam mana orang lain menulis di blog atau facebook. Contohnya. Orang bercakap sambil tersenyum, dia yang memang jenis berat mulut nak senyum pun try nak bercakap sambil tersenyum. Sudahnya? Nampak macam tersengih kerang busuk. Orang tulis ayat-ayat pendek dalam blog,dia pun nak tulis pendek-pendek jugak padahal sebelum tu, dia lah yang paling suka buat ayat panjang-panjang. Orang buat simbol-simbol sebagai lambang penulisan dia dalam facebook or blog, dia pun tiri gaya simbol tu jugak. Ini sudah lebih. Takkan semua benda nak tiru kot. Serius orang jenis macam ni sangat adore kat orang yang dia tiru tu kot. Ahh! Menjengkelkan. And hei awak yang suka meniru gaya penulisan orang lain, awak sangat looser. Sebab nak jadi SEBIJIK macam orang lain. Takde identiti langsung. Ke sebab awak jeles dengan orang yang awak tiru tuh? Agak-agak lah pun kalau nak meniru. Janganlah sampai semua benda awak nak tiru. Annoyed!


p/s: Gurl. Jadi diri sendiri lah eh. Baru orang suka. Baru awak ada identiti sendiri. baru best!


Saturday, February 26, 2011

School Holiday's activities


what I want to do when the school holiday comes?
yeah!

1. nak tengok 127 hours dengan kakak and adik.
serius rasa lama betul menunggu tarikh cerita ni keluar

2. jalan-jalan tesco and jusco. nak beli tudung dengan baju banyak-banyak
(duit sediakan sendiri lah ye)

3. keluar dengan Hanna. and I always waiting for that moment to come

4. download movie banyak-banyak and tengok every night.
every night is movie's night. aww!

5. jalan-jalan KL dengan my Achik and Maksu so that boleh usha baju for the wedding nanti
(I love that!)





tengok trailer je dah rasa macam best.
serius nak tengok. nak tengok. nak tengok




who.do.you.think.you.are?

Doakanlah


buat semua yang sedang membaca blog saya
saya ingin meminta pertolongan anda
untuk mendoakan saya
agar beberapa perkara yang tidak saya inginkan
dapat hilang dari ingatan
perkara yang merunsingkan dan menganggu kefokusan saya
dalam pelajaran dan kehidupan harian
minta dijauhkan dan dilupakan
saya merayu 
dan berharap
agar anda mendoakannya

amin...


p/s: pelajaran itu penting. lupakan yang tak patut yuni....


Sunday, February 6, 2011

Reducing my Drugs



ok, slowly not drastically,
i will reduce the usage of Facebook and blog.
same goes to texting and relaxing
so to FACEBOOK and BLOG
stop seducing me. Thank You :)





p/s : kisses and hugs for the laptop.
gonna miss you darling. but I got something more important
to deal with. IlyImy


Friday, February 4, 2011

Untuk Bro


hai bro
saya tahu post saya ni
akan menyakitkan hari bro
bro boleh anggap yang saya perasaan
saya tak kesah
biar saya jadi perasan
daripada jadi orang yang tak berperasaan
saya tahu saya kejam dan tak tahu menjaga hati
tapi ini saja cara untuk saya menjelaskan perkara ni
mungkin selama ni
layanan saya membuatkan bro fikir luar dari jangkaan
bro mungkin menganggap saya punya perasaan itu
tapi kita bukan berada di atas landasan yang sama
mungkin bro mengharapkan benda yang sama daripada saya
tetapi maaf
saya tak dapat berbuat demikian
bukan tak sudi. bukan tak suka
tetapi saya tak boleh
harap bro faham dan mengerti
kita memang kawan
dan saya harap selamanya begitu
untuk lebih dari itu
saya tak mampu
maafkan saya
saya memang kejam dan tak berhati perut
saya tahu
tetapi lebih baik saya menjelaskan perkara ini
daripada bro terus-terusan merasa
yang bro tertipu
 saya dah buat yang terbaik
agar bro tak berkecil hati
tetapi kalau bro masih berasa hati
maafkan saya


p/s: layanan saya mungkin membuatkan bro rasa tertipu. maafkan saya.
saya tak berniat




Boy yang Kejam



hey boy!
pandai kamu kan
kamu dah buat dia sayang awak
kamu cakap macam macam yang sweet
kamu buat dia rasa macam dia sorang je yang kamu sayang
tapi rupa-rupanya
kamu masih sayang ex kamu
kenapa kamu tak pernah berterus terang dari dulu
kenapa baru sekarang kamu bagi tahu
itu pun bila kamu diminta jujur oleh dia
K.E.N.A.P.A?  K.E.N.A.P.A?
senang je kamu kan
kamu cakap boleh tak kamu nak sayang dua dua
hei kamu! use your brain lah sikit
dalam dunia  ni, gurl mana yang nak diri dia diduakan kasihnya
kamu sikit pun tak berpikir bila kamu cakap
cuba fikirkan perasaan dia

finelah! kalau kamu still sayangkan ex awak
why not you leave her
and go to your ex again
maybe your ex needs you more than her 
ex kamu pun mesti tak suka bila kamu sayang orang lain
than same goes to her


if you can't leave your ex
please leave her
if you can't forget your ex
please forget her
if you still love your ex
than please stop love her

tak salahkan kalau saya cakap awak 
K.E.J.A.M


p/s: SHAMS's boys are all the same. pity. lame


Thursday, February 3, 2011

Missing my Darlings


D.A.H M.U.L.A R.I.N.D.U

K.A.W.A.N K.A.W.A.N


H.A.N.N.A

H.A.J.A.R

N.O.R.A

I.Q.L.I.M.A

A.I.D.A

F.I.T.R.I

A.K.M.A.L

C.H.E.W


p/s: missing people is a troublesome. *sigh


Hari yang Menyakitkan dan Terharu


semalam ialah hari yang sangat menyakitkan 
apa yang mampu dilakukan?
hanya tidur, baring dan tidur
kenapa?
jeng. jeng. jeng.

dan mungkin Tuhan nak menyembuhkan sedikit kesakitan
dan mungkin juga Dia mahu meringankan sedikit beban
seramai 5 orang kawan tersayang bertanya khabar !!
ajaib! sebab 3 orang daripada mereka dah lama tak contact
macam tahu-tahu je kehadiran mereka amat diperlukan semalam

1st person - 2.33 p.m
memberi salam dan bertanya khabar

2nd person - 8.33 p.m
bertanya khabar dan meminta maaf sebab lama tak contact

3rd - 9.03 p.m
mengajak tengok wayang (sememangnya teringin nak tengok wayang dengan dia)

4th person - 10.09 p.m
dia call dan tanya tengah buat apa. tapi tak lama pun
(suprise! sebab dia tak pernah pun call kalau bukan waktu persekolahan)


5th person - 10.48 p.m
memberitahu ada gurl yang sama rupa dengan saya and suprise sebab budak tu tak pakai tudung
(terkejut dapat msg ni sebab dia dah lama xcontact, tiba2 text waktu tengah sakit)


malangnya. saya tak mampu nak membalas text atau menjawab panggilan kamu
ketidaklaratan saya semalam menghalang saya berbuat begitu
it's okay. dah okey dah harini. malam nanti saya balas :)



p/s: thanx Allah for give them in  my life



Tuesday, February 1, 2011

Happy Chinese New Year



HAPPY CHINESE NEW YEAR
TO ALL MY FRIENDS

ENJOY!