Pages

Sunday, March 20, 2011

Cuti yang Menggembirakan

minggu ni sangat best
minggu cuti panjang yang sangat menggembirakan
banyak movies dan cerita yang kitorang dapat tengok
dalam masa satu minggu je. muahaha
yang tak boleh blahnya. dalam seminggu je, dua kali tengok wayang. auuw..

1. 127 hours
2. Sini Ada hantu
3. Hikayat Merong Mahawangsa
4. Paranormal Activities 2
5. Seigi no Mikata ( drama bersiri Jepun. must watch! )


tapi tak boleh lupa dengan my ayah.
mula mula memang geram je bila ayah buat dunno about buying tickets for Hikayat Merong Mahawangsa.
saya pun, malas nak ingatkan my ayah banyak kali. takut my ayah taknak tengok.
then sabtu semalam, ayah cakap nak tengok. great! happy gila masa tu. so ayah suruh adik tengok TGV on9.
nak tengoklah show pukul berapa. so we decided to book on 5.00 p.m
dalam pukul 4 lebih baru kitorang keluar rumah. lambat dah!
dah lah tuh. time time ni pulak lah sesak kat highway. kering darah tahu tak!
sampai jusco je dalam pukul 4.40. serius lambat ni. tiket tak beli lagi. janganlah habis!
but what makes me surprise is, ayah boleh suruh pergi solat dulu. then I said " tiket belum beli lah ayah"
then surprise surprise! ayah keluarkan 4 tiket dari poket seluar. 
serius. kalau tanyalah apa reaksi masa tu. rasa macam nak menjerit.
apa taknya. kaki kemain lah sakit melangkah laju ke wayang. rupa-rupanya dah beli.
ayah gelak gelak je. arghhh! tertipu! kakak pun ikut sama dengan ayah. saya dengan adik kena tipu
KAMI TIPAH TERTIPU!
hahaha. kitorang pun ambik kesempatan 'lesing' ayah. hahaha ( main-main je okay. bukan kuat pun )
itulah al kisahnya...


p/s: thanx ayah belanja Hikayat Merong Mahawangsa. thanx kakak belanja 127 hours. muah. muah.



No comments:

Post a Comment