Pages

Monday, March 28, 2011

"Futsal. Tak boleh." - Ayah


"Ayah. Ayah pernah cakap yang girls yang main bola or futsal tak manis kan? Really?"

"Tak sopan. Tak manis"

"Even dalam kawasan tertutup?"

"Tak kesahlah kat mana pun"

"How about bola jaring or bola tampar?"

"Itu tak apa""

"Tapi kenapa futsal tak boleh?"

"Kan main bola kena menyepak"

"Hoki tu pun lasak jugak apa. Yuni tengok lasak betul main hoki"

"Hoki hanya lari lari. Mana mana sports pun memang lasak. Tapi bola kena menendang, menyepak. Apa pulak ghoman orang perempuan terkangkang2, menyepak sampai kaki terangkat"

"So kalau Yuni nak main futsal, even tempat tertutup and dengan cousin je pun, tak boleh ke?"

"Tak"



Okey. Enough. I got you :)


2 comments:

  1. ayah kamu tetap x bagi ea,hehe.
    sabar lah ye.

    ReplyDelete
  2. yup. saya tak kesah pun. sebab futsal is not a necessary game to play.
    banyak lagi games boleh main. right? :)

    ReplyDelete