Pages

Thursday, March 17, 2011

Iwan Hakim. siapakah?

di suatu hari yang bosan (ayat memang tak boleh nak skema lagi agaknya), terdengar dua orang kawan yang sedang berborak. nama pun hari yang bosan, so cerita yang diceritakan pun berbaur bosan. mari sama sama membosankan diri.

Hani: tadi u borak dengan Iwan ke?

Yana: ngeh! jeles eh? takdelah,kawan dia je yang bising2. masa i nak keluarkan buku, kawan dia tiba2 ada kat sebelah i. i yang dah gelabah dari mula, teruslah masuk dalam library. Iwan pulak tak habis habis tergelak. Firdaus dengan Aidil pandang je i dengan budak tu bersilih ganti.

Hani: hehe. jeles lah. laki i pun kan? hehe. a'ah. i perasan tu. dia masuk library jugak ke tadi? Iwan Hakim right? hehe

Yana: i hope dia masuk library tapi tak pulak, hampa sikit kat situ sebenarnya. mana u tau dia Iwan Hakim? masa kita jalan and i nak masuk library, kawan dia cakap macam2, tapi i dah malu, satu pun i tak dengar. u dengar?

Hani: i dengar lah. sebab masa i tunggu u jalan, time tu u cakap dengan Illy kot. i depan member Iwan. then dia kata kat i  "kak. ini Iwan Hakim"

Yana: ouh a'ah. time tu i cakap dengan Illy sebab nak cover malu. malu kot terjerit nama budak tu kuat2.

Hani: hehe. i rasa sedikit teruja di situ sebenarnya sebab nampak muka dia yang sweet tu dari jarak yang dekat. haha

Yana: ngeh! i dah tak sanggup tengok muka dia. malu! tapi before i masuk library, i toleh kat kawan dia yang duduk sebelah i sebab kawan dia panggil. tapi i takdelah pergi kat kawan dia. sampai depan pintu, i toleh kat Iwan kejap. and dia tengah senyum

dialog seterusnya saya dah tak ingat sebab saya bosan mendengar cerita yang bosan. the end.



p/s: susahnya hidup bila phone tak ada kredit. pity.


No comments:

Post a Comment