Pages

Friday, March 18, 2011

Shopping with My Aunts and cousin

semalam. serius hari yang memenatkan. tapi dalam masa yang sama. seronok babe! hahaha. semalam kitorang balik KL. awal awal pagi, dalam pukul 8 dah keluar rumah. and kitorang pergi breakfast kat Tobing. lepas tu terus bertolak pergi rumah Achik. lepak lepak kejap kat rumah my aunt, then baru pergi jalan jalan and shopping kat Jalan Tunku Abdul Rahman. 1st location? of coure kedai Jakel. dah tentu aim nak pergi shopping is beli kain. tang ni memang payah. mana taknya. ingat senang ke nak cari kain ikut warna tema ditetapkan. susah oo.. ambik masalah nak cari. turun naik turun naik kitorang carik kain. mula mula carik tingkat atas. banyak cotton yang lawa lawa. tapi tak boleh beli, sebab tak sesuai nak pakai untuk hari tu nanti. so kena cari kain yang best sikit. lebih kurang 2jam selepas tu, jumpa lah jugak kain kitorang. lega! tapi maksu n achik n tasha(kazen) belum jumpa kain lagi. fine lah. kitorang pun boleh merayau rayau

 me, mak, kakak n adik pergi merayau kat kedai tudung pulak. alah. kedai tepi jalan je. tak dapat der masuk kedai Ariani (tak pakai pun tudung macam tu). sungguh! banyak gila tudung kat situ. lagi banyak kot daripada Tecso, Giant dan sebagainya kat Seremban ni. kejap je dah jumpa tudung yang sesuai n comel. haha. so sementara menunggu my aunts memilih kain lagi, kitorang pergi Semua House. konon nak carik apa apa yang sesuai lah untuk wedding nanti. tapi tak jumpa apa apa. so tak beli apa apa pun. hemm. buat penat kaki je jalan naik shopping complex tu. and buat pening kepala je kena naik lif turun naik.

dah takde benda nak carik kat situ, my aunts and Tasha pun baru je sampai. so.. masa untuk makan! adui. serius lapar. sakit perut betul kena tahan lapar. mula mula ingat nak makan kat KFC. tapi suprise gila bila tengok restoran dia kotor. meja pun penuh dengan bekas makanan yang tak berambik dan berkemas. nilah 1st time tengok KFC berkeadaan macam ni. so kitorang pun pergi restoran sebelah. A&W. lagi bersih okay. haha.

lepas je makan, sempat lagi mothers ni nak pergi shopping lagi. arghh! kaki dah sakit. tumit kaki dah tak rasa apa apa dah. kebas. ah takpelah. bukan selalu dapat shopping dengan my saudara. dalam tengah penat penat menunggu my mak dengan achik n maksu membeli, Tasha told me that she and her mum decided to kenalkan saya dengan seorang guy ni. and i was like... WHAT??!! for what? Tasha cakap, he's a nice guy, baik n kinda good looking. i ask her again. why must me? am i too desperate? she said that so that saya boleh lupakan junior saya tu. hahaha. baik betul hati mak saudara n sepupu saya ni. so care about me. takpelah korang. i try my best to let him out of my mind. i promise. lepas je membeli belah, kitorang pun balik.


kesimpulan. best dapat apa yang saya nak. wheee~


p/s: that guy. not bad. tapi dah 30tahun. wuu

2 comments:

  1. dekat jalan TAR mmg best kalau shopping=p

    ReplyDelete
  2. S.E.T.U.J.U! hahaha.
    dulu dulu rasa macam bosan je shopping kat situ.
    sebab dulu dulu taste nak bershopping takde lagi.
    tapi sekarang.. pergh! =p

    ReplyDelete