Pages

Thursday, March 31, 2011

Stay petang. Best!

malam semalam dah decide nak stay petang harini. kena siapkan mural. muktamad. kena buat!
tapi Hanna mungkin tak datang. dan memang dia tak datang harini.
so kenalah memujuk Iqlima teman untuk stay petang. sorry eh Ima. heee
and Nora pulak nak stay petang sama. lagilah best.
okey finelah. harini dalam kelas macam biasa je. nothing interesting happen.
tapi bila habis je waktu, kitorang pergi menyibuk kelas Mawar.
ada apa? makan makan lah. hahaha. diorang buat party.
saya yang memang dah lapar sangat ni, makan jelah.
mula mula tu memang lah malu. tapi Iqlima ada kot. share lah makan dengan dia.

done je makan, teman Iqlima dengan Nora pergi group meeting for MPP
yelah. takkan nak duduk sorang sorang kan. so join lah diorang.
agak agak dalam pukul 2, it's time to start my work! yeah!
saya dengan Akmal pun turun bawah pergi bilik seni
ambiklah peralatan apa yang patut untuk mewarna
kitorang pun start mewarna dinding. mana mana yang tak siap tu, kitorang habiskan

dalam pukul 2.30 rasanya, Iqlima dengan Nora pun habis meeting.
diorang pun 'menyibuklah' dengan mural kitorang. hahaha.
takdelah menyibuk. sangat membantu lagi.
kalau tak ada diorang, sumpah tak siap mural tu.
sambil sambil kitorang mewarna, makin berduyun pulak yang datang sibuk mewarna
Ameer. Faris. Fitri. Akwa pun turut sama menunjuk bakat. bakat lah sangat. pft~
so kitorang pun warnalah sama

actually, bukanlah aktiviti mewarna tu yang interesting
tapi aktiviti sampingan tu yang sebenarnya gempak gila
1st. ada budak lelaki form5 ni, dia ni agak lembut. (agak ke? macam banyak je)
dia dengan kawan dia dok mengacau kitorang. dahlah mulut boleh tahan.
kitorang tak habis habis tergelak dengar dia berceloteh.
diorang mengacau Fitri dengan Iqlima pulak tu.
hah eloklah. baik sangatlah tu mengacau budak 'gila' macam diorang, hahaha. lagi gamatlah.
serius rasa macam nak pecah perut tergelak tadi
fitri pun pergi layang diorang. lagilah!

time nak buat lining pada perkataan tu. lagi kelakar.
memang tahu Iqlima tak pandai buat lining tu. Fitri pun.
awal awal lagi diorang cakap tak pandai buat.
tapi saya dan Nora suruh jugak diorang buat.
sudahnya? teruklah. (kata diorang lah. padahal mana ada teruk. saja cari alasan nak stop buat) :)
macam macam bentuk ada lining tu. tak tahulah apa cikgu cakap nanti
yang si Iqlima dengan Fitri pulak tak habis habis ketawa dengan hasil kerja diorang.
saya dengan Nora pun apa lagi. bantai ketawa lah. memang harini hari ketawa kitorang kot.

agak agak pukul 3.45 macamtu, kitorang dah siap mewarna.
dah takde benda nak buat dah. so kitorang pun borak borak lah
saya. Iqlima. Nora. borak dan borak kat tepi dinding. atas lantai. di tingkat 3.
banyak betul kitorang borakkan. macam macam. tapi tak bolehlah nka bagitahu kat sini. SECRET
pukul 4.45 macamtu, kitorang pun decide nak balik.
masa nak balik tu, kitorang kemas kemas lah barang barang. nak hantar ke bilik seni
saya. Nora. Iqlima pergi toilet nak basuh palet dengan berus-berus semua lah
lepastu, masukkan semua barang tu dalam kotak
then macam biasalah. Akmal kena angkat kotak tu
tapi yang kelakarnya, dia nak angkat kotak berat tapi sambil menonggeng
memang salah lah cara tu. done done je kena sakit pinggang. terus stop dari terus ambik kotak tu
kelakar gila bila dengar Iqlima cerita macam mana muka Akmal masa tu. kelakar.
Iqlima dengan Nora tak habis habis gelak sampai balik
tapi serius having fun lah harini. ketawa banyak. bergurau banyak. berborak banyak.


to Iqlima. Nora. sayang korang sebab temankan aku. 
to Akmal. Akwa. siap pun kerja kita. lega weh. hahaha
to Fitri. Ameer. Faris. thanks sebab turut sama siapkan mural tu walaupun saya tak mintak
to Hanna. I wish you can be with us tadi. mesti lagi best! :)


p/s: penat. tapi rasa happy. thanks kawan


4 comments:

  1. mmg klakar tdy...specially time akaml n bdk lembik tooo...aq bgai nk rak gelak gler...kngan 4 us...love u uolls

    ReplyDelete
  2. yeah. yeah. sweet moment ever. lyt~

    ReplyDelete
  3. ahahahaha...x bleh bla tgk lining aku ngn fitri... lining gemuk dan kurus...kahkahkahkah...
    mcm hampehh...sakit prut tegelak wooo!... ahahaha...akmal lg x bleh blaa,mcm org tuo... bhahahahha...mmg best,kenangn yg x mungkin dilupakan time form 6...huahuahuahua... syg kamoo smua sangat2... <3 <3 <3 <3 <3 :-D
    -LimaHumaira-

    ReplyDelete
  4. sayang Iqlima jugak. mmuah. mmuah.
    (ni kalau akmal baca ni, habis dia perli aku lesbian. haish)

    ReplyDelete