Pages

Saturday, August 27, 2011





dah tak tahu nak cakap apa lagi dah
dah sehabis upaya mencuba
tak jugak berjaya
hanya Tuhan yang tahu

Thursday, August 18, 2011

Bukan Sekolah Agama



walaupun dia bukan sekolah agama
dia berani menjadi Imam
walaupun dia bukan sekolah agama
dia tahu baca Quran dengan tajwid yang betul
walaupun dia bukan sekolah agama
dia tahu hukum hukum sesuatu perkara
walaupun dia bukan sekolah agama
dia tahu membaca doa dengan mahir
walaupun dia bukan sekolah agama
dia tahu susunan ayat dalam surah

sungguh
saya tak pernah pandang rendah pada dia
yang bukan sekolah agama
saya bangga
saya tabik
saya puji
dan saya suka itu semua


p/s: don't judge a book by it's cover. selalu pegang phrase ini  :)


Sunday, August 7, 2011

Let Them Be. They're Happy Together

hello!
they're having their sweet moment together
smiling everytime they see each other
so romantic like they're the best couple of the year
holding hands
walking side by side
out for movies

so what?
you wanna break them up?
so that you can feel happy?
so that you can get what you want?

hey you.
don't be that greedy
their made for each other
that's their fate
to live together
and that's your fate too
to never get what you really want

just admit the fate
everyone have their own happiness
and who are you to stop them 
just let them be
let them!
don't even bother to find your ways to slit them up
it's a very disgusting way you can do
so please,mind
heart too
let them be




Monday, August 1, 2011

Futsal Time


Ok fine. Saya memang tak main futsal. Kenapa? That you should ask my dad. whee. well actually I don't really care about it (nak nangis jugak lah bila tengok kawan2 practice main futsal). yang penting I had my really great time witth my lovely friends. I know someone said that main futsal ni macam menggedik lah apa lah bagai. okey than, tak apa lah kan. janji badan sihat, tubuh cergas, minda cerdas. orang nak cakap apa, kita siapa nak halang. right? walapun team "kami" (saya tak main pun) tak dapat no1, we don't care much with it. asalkan fun, kan? okey la tu. so here, saya ada selitkan beberapa je gambar sebab kalau nak letak 300 lebih gambar tu semua, memang tak muat lah kan. 



The Reds. please don't call us The Red Warrior!


Fawwas as the referee 


Now it's Sufi's time to become the referee 


The style of the winner


Can you see how awesome it is?


Cooling themselves


Comel. Don't they?


We all are loving friends. auww..



Make You Feel My Love